Bebekler ve küçük çocuklar, yetişkinlerin normalde sahip olmadığı koşullar nedeniyle kulaklarının arkasında da kızarıklık yaşayabilir.

Buna bir örnek, kulakların arkasındaki intertrigo yani pişikdir. Ciltte, terin kolay buharlaşamadığı ve nemli kaldığı, birbirine sürtünen deri yüzeyleri deri katlantı bölgelerinde görünür. Bu cilt durumu cilt kıvrımlarında, bazen bebeğin salyası kulak arkasına geldiğinde ortaya çıkar. Cilt kırmızı, dokunulamayacak kadar sıcak ve bazen ağrılı olabilir.

Ebeveynler, ıslaklığın cilde zarar vermesini önlemek için, öncelikle bebeğinizin cildine zarar vermeyen, kimyasal içermeyen ve bebeğinin kendi bebeksi yumuşaklığını ve doğal nemini koruyan Mumsy Natural Doğal Bebek Şampuanı ile banyosunu yaptırıp, kulak arkaları dahil olacak şekilde cildinin ıslaklığını %100 pamuklu müslin havlular ile alarak, Mumsy Natural Doğal Pişik Kremi veya diğer nem bariyerleri içeren Mumsy Natural Doğal Nemlendirici Bebek Losyonu gibi preparatları uygulayarak kulak arkasında gelişen pişiği tedavi edebilirler.

Bebeklerde ve çocuklarda kulak arkasında kızarıklığa neden olabilen bir başka durum da el, ayak ve ağız hastalığıdır. Bu durum çocuk bakım merkezlerindeki ve anaokullarındaki çocuklarda yaygındır. Kırmızı, kabarcıklı bir döküntüye ek olarak, çocukta ateş, boğaz ağrısı ve burun akıntısı olabilir.

Seboreik dermatit, bebekleri etkileyen başka bir olası durumdur. Halk dilinde egzama olarak da bilinir. Seboreik dermatit, esas olarak kafa derisini etkileyen yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Bebeklerde beşik dermatiti olarak da tanımlanır. Pullu lekelere, ciltte kızarmaya ve inatçı, sürekli devam eden kepeklere neden olur. Seboreik dermatit kafa derisinin yanı sıra ayrıca vücudun daha yağlı olan burun kenarları, göğüs, göz kapakları, kaşlar, kulaklar ve yüz gibi bölgelerini de etkileyebilir.

Seboreik dermatit hastalığı bazı durumlarda normal hijyen önlemlerinin alınması ile kendiliğinden düzelebilir, ancak bazı nadir vakalarda daha uzun bir tedavi süreci gerekli olabilir. 

Mumsy Natural En iyi Pişik Kremi

Bebeklerde Kulak Arkası Pişiğine Ne iyi Gelir?

Kulak arkası döküntü: Yaşam Tarzı Değişiklikleri ve Evde Bakım ile Tedavi

Kulak arkasındaki döküntülerin tedavisi genellikle altta yatan nedene bağlıdır. Cildi temiz, kuru ve nemli tutmak genellikle kızarıklığın tedavisine yardımcı olabilir.

Kulak arkasındaki pişik seboreik dermatitite bağlıysa, yaşam tarzı değişiklikleri ve reçetesiz satılan ürünler ile kontrol etmek mümkündür. Bebeğin durumunu düzeltmeden önce farklı ürünleri veya ürün kombinasyonlarını denemesi gerekebilir. Bu ürünleri denemeden bir uzmana danışmak en doğru ve en kestirme yoldur.

Tıbbi tedavi

Kulak arkasındaki kızarıklık mantar veya bakteriyel bir enfeksiyondan kaynaklanıyorsa doktorunuza teşhis ve tedavi ile başvurmalısınız. Ciltteki ikincil enfeksiyonlara bağlı sorunlar için oral veya topikal antifungal ilaçlar veya antibiyotikler gerekebilir. Bu, özellikle cilt kanıyorsa ve çatlıyorsa veya enfekte görünüyorsa geçerlidir.

Bebeklerde Kulak Arkası Pişik için Evde Bakım Önerileri

Döküntü alerjik dermatitten kaynaklanıyorsa, kızarıklığa neden olan maddeden kaçınmak, kızarıklığın görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir. Bebeğinizin hassas cildi için formüle edilmiş Mumsy Natural Doğal Bebek Şampuanı ile bebeğinizin saçlarını ve cildinin Ph seviyesini koruyarak nemli tutabilirsiniz. Bebeğinizin cildini %100 pamuklu, bebeğinizin cildini çizmeyen tahriş etmeyen müslin bezlerle ile kurulayın. Şampuanın ardından, hassas cildine Mumsy Natural Doğal Nemlendirici Bebek Vücut Losyonu ile masaj yaparak, bebeğinizin cildinin yeterince nemlenmesi ve doğal bir cild bariyeri için yardımcı olabilirsiniz. İşte yardımcı olabilecek diğer bazı ev tedavileri:

Etkilenen bölgeyi Mumsy Natural Doğal Bebek Şampuanı ve ılık su ile temizleyin. Müslin bez ile kulak arkası ve ciltteki katlantılı bölgeleri kurulayın. Döküntüye dokunmadan önce ve sonra daima ellerinizi yıkayın.

Semptomlarınıza bağlı olarak kokusuz kaşıntı önleyici bir merhem veya cilt kremi uygulayın. Mumsy Natural pişik kremini bölgeye uygulayabilirsiniz. Etkilenen bölgeyi gevşek bir şekilde bir bandajla örtün ve cildin nefes almasına izin verin.

Etkilenen bölgeyi kaşımaktan kaçının.

Kulak arkasındaki şişlik için bez kaplı kompresler uygulayın.

Kulak Arkası Pişiğinde Deri döküntüsünün teşhisi

Bir doktor bazen deri döküntüsünü ve etkilenen bölgeyi görsel olarak inceleyerek ve tıbbi öykü alarak teşhis edebilir.

Doktorunuz kızarıklığa neyin neden olabileceğinden emin değilse, derinizden bir bez veya kazıma (biyopsi) alabilir ve bunu bir laboratuvara gönderebilir. Daha sonra bir laboratuvar teknisyeni, kızarıklığa neden olabilecek bakteri, virüs veya mantarı belirleyebilir.

Bebeklerde Kulak Arkası Pişik için ne zaman doktora görünmeli?

Kızarıklığı evde tedavi etme çabalarınız görünümünü iyileştirmiyorsa bir doktora görünün. Döküntü kanıyorsa veya sızıyorsa (döküntü bölgesinden sarı sıvı geliyorsa), bir doktora görünün.

Ateş, açıklanamayan yorgunluk veya kırmızı ve şişmiş cilt gibi döküntünüzün enfekte olabileceğine dair belirtiler varsa, bir doktora görünün.

Kulakların arkasında kızarıklık yaygın bir hal alabilir ve enfeksiyon kapma potansiyeline sahip olabilir. Döküntü kötüleşiyor ve cildinizin diğer bölgelerine yayılıyor gibi görünüyorsa daima bir doktora başvurun.

Dermatolojik cilt bakım markası Mumsy Natural, dünyada 29 yıl, Türkiye’de 6 yılı aşkın süredir annelerin konforu, bebeklerin sağlıklı ve mutlu gelişimine katkı sağlamak için çalışıyor. En iyi organik içerikler ve kaliteli hizmet ilkelerini benimseyen marka, uzmanlarıyla birlikte yaptığı çalışmalar ile anneler ve bebeklerin cilt sağlığı ve bakımı konusunda premium ürünler sunuyor. Mumsy Natural®, yenidoğanlar, bebekler, çocuklar, hamilelik öncesi ve sonrası dönemi için; gebeler ve yeni annelere yönelik cildin özel ihtiyaçlarına premium dermo-kozmetik ürünler geliştirmektedir. Mumsy Natural® ürünleri yapay renklendiriciler, kokular, petrokimyasallar ve koruyucu maddeler içermez. Marka, hayvanlar üzerinde test yapmıyor, çevreye ve adil ticarete saygı duyuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ad Soyad *